Izložbe Novosti

Izložba “Tišina na sedmercu” na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu

22. 09. 2022. - 06. 10. 2022.
Cijeli dan

Izložba “Tišina na sedmercu” svoje je putovanje u 2022. godini završila postavljanjem na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je postavljena povodom Međunarodnog dana znakovnih jezika koji se održava 23. rujna i u sklopu manifestacije “Dani europske baštine 2022”.

Otvorenje izložbe, održano dana 22. rujna 2022. godine u 18 sati, obogatila je prisutnost rukometaša – članova hrvatske rukometne reprezentacije gluhih. U ime organizatora, sudionika i suradnika u pripremi i postavljanju izložbe, okupljenima su se obratili tajnik Hrvatskog športskog muzeja Andrej Krbec, prodekan za poslovanje Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta doc.dr.sc. Damir Miholić, počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić, a na kraju je više o izložbi, njenoj temi i o uspjesima hrvatske rukometne reprezentacije gluhih autorica izložbe Martina Vargek, kustosica Hrvatskog športskog muzeja. Program je vodila prevoditeljica Zagrebačkog sportskog saveza gluhih Pavla Maksan, a tijekom samog otvorenja Davorka Birmili, prevoditeljica u Hrvatskom sportskom savezu gluhih, prevodila je za nazočne.

Izložba ostaje otvorena do 6. listopada 2022. godine u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te se može posjetiti od ponedjeljka do petka u vremenu od 8,00 do 18,00 sati.

Autorice fotografija: Martina Vargek, kustosica Hrvatskog športskog muzeja, i Pavla Maksan, prevoditeljica Zagrebačkog sportskog saveza gluhih.