Bučarove igre i popularizacija znanosti za osnovnoškolce


Notice: Undefined variable: category in /home/sportski/public_html/wp-content/themes/hsmuzejtheme/webnus/modern-events-calendar/app/skins/single/default.php on line 310
25. 11. 2022.
Cijeli dan

U okviru programa popularizacije znanosti i STEM područja u Kući Velebita u Krasnu se 25. studenog 2022. održalo obrazovno događanje za osnovnoškolce iz Senja i Krasna.  Organizatori su Nacionalni park Sjeverni Velebit i Speleološko društvo Velebit u okviru programa Istraživači Velebita podržanog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ideja je da stručnjaci kroz zanimljive radionice u duhu suvremenog europskog obrazovanja djecu upoznaju s temama koje povezuju znanost i svakodnevni život. Ovog puta teme su bile: klimatske promjene, geologija i sport. U budućnosti bi ovakvi sadržaji trebali biti dostupni svim školarcima u okviru izvanučioničke nastave. Teme su prezentirali stručnjaci s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Instituta Ruđer Bošković i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Hrvatski športski muzej se programu pridružio s Bučarovim igrama za društva i škole te su  učenicima predstavljeni početak tjelesne kulture u školama i počeci sporta u Hrvatskoj. Kroz zabavnu interakciju učenici su dobili novi uvid u sadržaj, potaknuti su na fizičku aktivnost te im je ukazano na potrebu za kretanjem i igrom.