Novosti Predavanja Radionice

Prezentacija na Košarkaškom kampu Krešimir Ćosić 2023.

28. 08. 2023. - 01. 09. 2023.
Cijeli dan

Košarkaški kamp Krešimir Ćosić održao se drugu godinu zaredom i namijenjen je za dječake i djevojčice u dobi od 8 i 9 godina. Kamp organizira Udruga Dani Krešimira Ćosića u suradnji s košarkaškim klubovima. Ove godine se uključilo čak 15 klubova iz Zagreba, Karlovca, Rijeke, Pazina, Kastva, Sinja, Zadra, Dubrovnika, Osijeka, Vukovara i Vinkovca, a to su: KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Zadar, KK KA-BA, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići, KK Kvarner 2010 Rijeka.

Kroz 5 dana trajanja kampa polaznici su učili o osnovama košarke, povijesti košarke, pravilnoj prehrani i o sportskim vrijednostima. Kamp je za djecu besplatan, a radni dan je intenzivan: započinje jutarnjim treningom, nastavlja se teorijskim dijelom, ručkom i popodnevnim treningom.

Hrvatski športski muzej pridružio se kampu na zagrebačkim lokacijama sa prezentacijama o počecima i razvoju košarke u Hrvatskoj te o najvećim uspjesima hrvatskih klubova i reprezentacija.